Interview met Annemarie Visscher van Studio Annders

In november 2018 kreeg ik de opdracht om een inspirerend interieurinterview te schrijven. In de zoektocht naar 'een leuk mens met visie' vond ik letterlijk heel dicht bij huis Annemarie Visscher. In Den Dolder werd ik door haar zeer hartelijk ontvangen in haar eigen huis. Aan een prachtige lange houten eettafel met kuipstoeltjes volgde een plezierig gesprek met een inspirerende vrouw, waarvan hieronder het officiële interview te lezen is.

Het onderwerp van het interview 'in welk interieur leven we op onze oude dag' lijkt misschien ver weg, maar bijna iedereen kent in zijn omgeving wel een of meer seniore ouderen. Vrijwillig of door gezondheid gedwongen staan zij voor de beslissing om in hun vertrouwde huis blijven of te verhuizen naar een gelijkvloers woning of zorginstelling. En wat is het heerlijk dat er dan mensen zijn zoals Annemarie, die met bevlogenheid plezierig aanvoelende interieurs maken, die ook passen bij het senior zijn. 

Het werk van Annemarie kenmerkt zich door interieurontwerpen die functioneel maar toch heel huiselijk zijn. Een omgeving die door haar ontworpen is, maakt blij en inspireert. Bewoners voelen zich er thuis. In het interview vertelt Annemarie hoe zij gestart is met Studio Annders en geeft zij ons een kijkje achter de schermen bij het tot stand komen van een interieurontwerp in de zorg en een van haar projecten in het bijzonder: woonzorglocatie De Boschstede in ’s-Hertogenbosch.  

Gespot op Dutch Design Week 2018: vernieuwend design van restmaterialen voor in jouw huis.

Steeds meer designers maken duurzame ontwerpen voor in jouw interieur. Circulariteit is hierbij hét uitgangspunt: het hele systeem van materiaal- en energiegebruik. Hoe zorgt de designer ervoor dat hij produceert met een minimale belasting van het milieu? Is het product in de toekomst gemakkelijk opnieuw te gebruiken of op te waarderen? Deze uitdagingen bij het ontwerpen leiden tot duurzaam design voor jou en voor de toekomst. Ontwerpers, die zich laten inspireren door circulariteit, maken nu al prachtige interieurstukken die jij kunt kopen.

Hebben 1. Dressoir van melkpakken voor in jouw kamer

Tijdens Dutch Design Week 2018 verraste Cartoni Design met de presentatie van een stijlkamer waarin je niet kon zien dat elke centimeter duurzaam geproduceerd is. Spraakmakend in hun collectie: het superstrakke dressoir gemaakt van melkpakken.

Dressoir van melkpakken in de circulaire stijlkamer van Cartoni Design tijdens Dutch Design Week 2018
Bron: Cartoni Design

Hebben 2. Stoel voor aan jouw keukentafel

Stel je voor: deze Recycled Carbon Chair van ontwerper Marleen Kaptein in jouw eetkamer! Samen met het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum ontwikkelde zij deze stoel van snijafval van de auto- en luchtvaartindustrie.

 

Recycled Carbon Chair van Marleen Kaptein & NLR
Bron: labelbreed.nl

Hebben 3. Design vaas van gerecycled aluminium voor op jouw tafel

Deze minimalistische Vase no.8 van het merk Space for Design is een echte eyecatcher. Gemaakt van gerecycled aluminium en 100% recyclebaar aan het einde van de levensduur. Voor op het dressoir!

 

Vase no.8
Bron: Spacefordesign.com