ik ben Vivente, specialist in Positionering en Merkontwikkeling

 

Zoekt u een professionele gesprekspartner, die met u meedenkt en meewerkt, om uw communicatie te versterken?

Dan kunt u terecht bij mij. Ik ben een ervaren marketing professional, breed inzetbaar op het vlak van marketingstrategie, merkstrategie en communicatie. Met een passie voor het ontwikkelen van mooie merken en een specialisatie in identiteit en positionering. Mijn klanten zijn voornamelijk actief in het MKB, zowel in business-to-consumer als in business-to-business organisaties.

Graag werk ik samen met inspirerende klanten en ondersteun ik hen in het op een hoger plan brengen van hun bedrijf of product.

Marleen Haubrich, Vivente

 Vivente specialist in Positionering en Merkontwikkeling

Vivente - merkpositionering en merkontwikkeling

Positionering

en Merkontwikkeling

Voor elke organisatie, groot of klein, is het van belang te denken in termen van gewenste identiteit en huidig imago. Versterk de positie van uw merk(en) bij uw doelgroep.

Lees meer

Vivente - merkmanagement en merkbelofte

Merk

Management

Levert uw bedrijven een product of dienst in een sterk concurrerende markt, dan is merkmanagement een noodzakelijk onderdeel van uw bedrijfsvoering. Zorg dat uw merkbelofte zijn werk doet. 

Lees meer

Vivente - marketing on demand

On Demand

Diensten

Strategische, tactische of operationele ondersteuning op het gebied van marketing, positionering, communicatie en merkmanagement. Naar uw behoefte: zo lang en zo vaak als u wenst.

Lees meer

Merkpositionering en merkontwikkeling een sterk merk in 4 stappen met behulp van Business Model Canvas

Positionering en Merkontwikkeling:
een sterk merk in 4 stappen

 • 1

  Definitie van visie en missie

  In de eerste stap komen er essentiële vragen voorbij zoals: Wat zijn de kernwaarden van uw bedrijf? Wie zijn uw klanten? Welke toegevoegde waarde biedt u? In één of meer brainstormsessies brengen we met behulp van het Business Model Canvas de kern van uw bedrijf of product in kaart. Tot slot formuleren we de visie en de missie, als stevige basis voor het bepalen van de identiteit.
 • 2

  Identiteit en positionering

  In de tweede stap gaan we dieper in op de wensen van uw klanten. Wat zoekt uw klant? Wat wil uw klant bereiken? Wat zijn de basisvoorwaarden? Wat ervaart uw klant als pluspunten en wat als afknappers? Deze gegevens vertalen we naar uw bedrijf of product. We formuleren een sterke waardepropositie, een krachtige merkbelofte en we beschrijven de persoonlijkheidskenmerken van uw merk. Samen met een positioneringsverklaring vormen deze gegevens de identiteit van het voor u te ontwikkelen merk.
 • 3

  Merkconcept

  Voor de ontwikkeling van het merkconcept vullen we de identiteit uit stap 2 aan met de beschrijving van de typische klant uit uw doelgroep. Ook schrijven we een storyboard. Samen met een designer die bij u past, maken we de zichtbare uiting van uw merk: naam, logo, typografie, kleurenpalet en richtlijnen voor het gebruik van beeldmateriaal. Vaak passen we het merkconcept meteen toe in tastbare materialen zoals een visitekaartje of website.
 • 4

  Merkstrategie

  De laatste stap is het advies voor uw merkstrategie. Een overzicht van de kanalen, methoden en materialen die het beste bij u en uw merk passen om uw doelgroep bewust te maken van uw merk. Voor klanten die een brede strategie voeren, is er aanvullende ondersteuning beschikbaar in de vorm van regelmatige evaluatie en bijsturing van de strategie en het opzetten van merkmanagement.